Introduction to Permaculture 3 Day course schedule

Day Time start Time end Duration Activity
1 14:00 16:00 2 hours Arrival & settling in
16:00 18:00 30 min Introduction and check in
45 min Permaculture history & ethics
45 min Principles of attitude and ecology
18:00 20:00 2 hours Communal dinner preparation, sharing & tidy up
20:00 21:00 1 hour Permaculture principles and domains
2 08:00 09:00 1 hour Breakfast & tidy up
09:00 10:30 45 min Social permaculture design for personal transformation
45 min Buildings & structures - designing for energy efficiency
10:30 11:00 30 min Tea break
11:00 13:00 1 hour Retrofitting methods for your home
1 hour Water harvesting and conservation techniques
13:00 14:30 1 hour 30 min Communal lunch preparation and sharing
14:30 16:00 45 min Real wealth and wiser money in the community
45 min Permaculture gardening factors & techniques
16:00 16:30 30 min Tea break
16:30 18:00 45 min Soil basics and the soil food web
45 min Soil regeneration and fertility
18:00 20:00 2 hours Communal dinner preparation, sharing & tidy up
20:00 21:00 1 hour Permaculture Film screening
3 08:00 09:00 1 hour Breakfast & tidy up
09:00 10:30 1 hour 30 min Step by step permaculture design following a design framework
10:30 11:00 30 min Tea break
11:00 13:00 2 hours Practical design session
13:00 14:30 1 hour 30 min Communal lunch preparation and sharing
14:30 16:00 1 hour Sharing initial design
30 min Closing session
  • introduction_to_permaculture/schedule.txt
  • Last modified: 2020/01/29 12:49
  • by aimeejulia